Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Klubb­mästerskap (KM)

En bild

Norrby Ryttarsällskap ordnar varje år (oftast helgen i anslutning till lucia) sitt speciella klubbmästerskap (KM). I Norrby RS koras det fyra olika klubbmästare - och alla kan vara med och tävla om titlarna.

  1. Klubbmästare i inomhusterräng
  2. Klubbmästare i hoppning
  3. Klubbmästare i dressyr
  4. Klubbmästare i kombination (sammanlagd mästare i terräng, hoppning och dressyr genom ett poängsystem)

Arenafälttävlan – inomhusterräng

Terrängmomentet går ut på att hoppa en bana med terränginspirerade hinder på en idealtid.

Banhoppning

Banhoppningen genomförs på valfri höjd (på den tävlings- eller utbildningsnivå ekipaget befinner sig). Ekipaget hoppar banan två gånger och det gäller att vara felfri, samt pricka in sin egen tid så nära som möjligt.

Dressyr

I dressyrklassen rider ekipagen valfritt dressyrprogram (på den tävlings- eller utbildningsnivå ekipaget befinner sig) och högst procentuell poäng vinner oavsett nivå.

Kombinationsmästerskap

De ekipage som genomför samtliga tre delmoment kan även delta i kombinations­mästerskapet. Placeringar i terräng, hoppning och dressyr ger poäng enligt ett poängsystem och kombinationsmästare blir den som får den sammanlagt högsta poängsumman.

Fina priser

Klubbmästarna vinner varsitt segertäcke. Norrby RS:s vackra och spektakulära statyetter och prisrosetter delas också ut till de olika pristagarna.

Vi tävlar för Norrby RS

Bildspelet visar ekipage som tävlar för Norrby Ryttarsällskap. Klicka på den bruna knappen för att komma till presentationerna av ekipagen.

Publicerad: 2022-12-04

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: Info NorrbyRS