Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Cornelia Leitner

Cornelias stjärna sedan januari 2022 heter Dynamite T.S. Z, men kallas till vardags Misse. Misse är stor, med fantastiska rörelser – men det är för hoppningen han flyttat till Virsbo!

Misse är född i Holland 2016 och kom till Sverige runt 2019. Cornelia tar en dag i taget med sin sockersöta häst med de långa öronen och hoppkapacitet som räcker till månen. Misse är speciell – nyfiken, klumpig och samtidigt smidig och försiktig... Men han behöver tid att växa i sin stora kropp och få ihop sin vägvinnande galopp så att ridbana och ridhus räcker till. Lite otur har ekipaget också haft, då en spark i hagen i juni 2022 resulterade i operation på djursjukhuset i Strömsholm och en ofrivillig vila.

Under 2023 har ekipaget gjort flertalet tävlingsstarter, och exempelvis bidragit med felfri runda i laghoppning omgång två i Ridsportallsvenskan division 3, samt varit felfri i debuten på en meter.

Cornelia har som sagt ingen brådska utan målet för 2024 är att Misse ska få fortsätta utvecklas och låta tävlandet komma som det faller sig. Och sakta klättra uppåt i klasserna – för här finns ingen begränsning.

En bild
  • Cornelia Leitner är född 1977
  • Rider hoppning och dressyr
  • Meriter:
    • Hoppning 120 cm
    • Dressyr LA:3

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2024-02-14

Författare: Info NorrbyRS