Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Ebba Ekman

I oktober 2023 fylldes ett tomrum i Ebbas hjärta* på nytt, då den fyraåriga SWB-valacken Makers Mark CJ (född 2019) flyttade in i stallet. Acke som han kallas ska nu bli Ebbas nya fälttävlansstjärna.

Det ska bli så roligt att följa ekipaget, från förskolan med bebisskutt och uteritter till att skolan framöver blir mer seriös och regelrätta träningar kommer igång.

Under 2023 har Ebba, som tur är, kunna låna hästar av både syrran Engla och kompis Clara för att göra både banhoppnings- och fälttävlansstarter. Ebba och Hajdi har varit ett ekipage att lita på i lagsammanhang då de vid flera omgångar bidragit till att Norrby RS slutade trea (av 11 lag) i Ridsportallavenskans divison 3, hoppning. Med Claras Darrow har hon bland annat gjort två fälttävlansstarter i H90, med felfria terrängritter.

Glädjespridaren Ebba ser nu verkligen fram emot 2024 och ett år att lära känna sin nya kompis, Acke.

Ebba är ordförande i Norrby Ryttarsällskaps styrelse.

* Ebbas hjärthäst Platyna drabbades av en ligamentskada i kotan ute i hagen under hösten 2022, men blev efter en lång konvalecens och rehabilitering friskförklarad i juni 2023. Det enda som återstod var en rutinoperation för att ta bort en lös benbit i benet som varit skadat. I september hände det som inte ska få hända – komplikationer uppstår efter operation och sövning, vilket för med sig att Plattis inte kommer upp på benen efter narkosen. Inget annat återstod än att låta henne somna in. Så outsägligt sorgligt.

En bild
  • Ebba Ekman är född 2000
  • Rider fälttävlan, hoppning och dressyr
  • Meriter:
    • Fälttävlan H90
    • Hoppning 100 cm
    • Dressyr LB:3

Publicerad: 2022-12-16

Senast uppdaterad: 2024-02-18

Författare: Info NorrbyRS