Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Felicia Sonnby Krauss

Felicia rider d-ponnyn Braveheart, som till vardags kallas Sven. Sven är född 2006 och med ålderns rätt en erfaren ponny med fina meriter i bagaget. Felicia med familj köpte honom i januari 2020 och ekipaget har sedan dess utvecklats enormt.

En fantastisk säsong 2022 har följts av ännu en fantastisk säsong 2023. Ekipaget var, precis som 2022, med och tog silver på lag-SM i fälttävlan även 2023! Förutom lagmedaljen, så tog Felicia och Sven även hem en individuell andraplacering där de inledde med en mycket fin dressyr på 68 procent, gjorde en felfri hoppning och avslutade med en felfri terräng inom tiden.

Fokus under tävlingssäsongen har legat på fälttävlan, så enbart två hoppstarter i början på året hanns med. Sedan avslutades 2023 års officiella säsong i november med dressyrdebut och vinst i Lätt B:1 på 70,17 procent.

Förutom Sven så har Felicia också börjat "nosa" på att rida mamma Karins morganhäst Harry. Harry som i sitt tidigare liv varit en "liten storhäst" har efter slutmätning numera ponnystatus. Felicia och Harry avslutade tävlingsåret med bravur och kan numera titulera sig klubbmästare i dressyr.

Målsättningen för 2024 är ännu så länge ganska löst hållen då Felicia tagit beslutet att sälja Sven för att ta klivet upp på storhäst. Dock med en fot kvar i ponnyvärlden då planer finns att tävla dressyr med Rills No Hurry (Harry) under året.

En bild
  • Felicia Sonnby Krauss är född 2007
  • Rider fälttävlan, hoppning och dressyr
  • Meriter:
    • Fälttävlan CCNP1*
    • Hoppning Lätt A
    • Dressyr Lätt A:1

Publicerad: 2022-12-12

Senast uppdaterad: 2024-01-31

Författare: Info NorrbyRS