Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Johanna Hågevall

Johanna och Golden Fighting (SWB) har varit ett par sedan 2016. Gugge, som den store fuxen kallas är född 2010 och kom alltså till familjen Hågevall som sexåring.

Johanna är i grund och botten hoppryttare och har med Gugge tävlat upp till och med 115 cm. Sedan de flyttade till Stall Mellanskogen har även ekipaget provat på terräng­hoppning (något Johanna definitivt inte hade med i planen innan 2022) och även startat dressyr, Lätt B:3, med bra känsla och dryga 60 procent.

Säsongen 2022 fick sig ett abrupt slut när Gugge tog sig en extra titt på några mark­stockar på terrängfältet och Johanna gjorde en ofrivillig avsittning och oturligt landade på fötterna – med ett benbrott som följd. Men 2023 kom ekipaget tillbaka rejält och har gjort drygt tjugo hoppstarter samt fem dressyrstarter. Hoppningen har resulterat i en mängd nollor och flertal placeringar. Nämnas bör att ekipaget ingick i Norrbylaget i hoppningens allsvenska division 3, och där bidrog till att laget slutade på en heder­värd tredjeplats i totalen (med häng på andraplatsen med 0,5 poäng).

Nu väntar vi bara på de blågula rosetterna och det kan vara Johannas målsättning för 2024.

En bild
  • Johanna Hågevall är född 1994
  • Rider hoppning och dressyr
  • Meriter:
    • Hoppning 120 cm
    • Dressyr LB:3

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2024-02-03

Författare: Info NorrbyRS