Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Matilda Dahlberg

Matilda rider d‑ponnyerna Ferrari och Nässlehults Nobelium RP 187. Frallan, valack född 2009, köptes i december 2020. Nobbe är en godkänd hingst som ägs av sin uppfödare men som Matilda förvaltar och tävlar sedan början av 2022.

Med Nobbe tävlar Matilda fälttävlan och dressyr med både vinster och placeringar. Under 2023 har de ridit flera enstjärninga fälttävlan med felfria terrängmoment. Höjdpunkten var att tävla i Finland och där ingå i det svenska laget som tog brons under nordiska mästerskapen. Även om ekipaget tävlat ganska sparsamt så glänser de i de starter de gör, och har bland annat två segrar av tre möjliga i dressyrstarterna under året (Lätt A:P1 och Lätt A:1).

Matilda och Ferrari har tävlat banhoppning med segrar i Lätt B och även debuterat Lätt A. Ekipaget gjorde under hösten 2023 även en dressyrstart (LB:1) – vilken resulterade i vinst på 73,57 procent.

Med 2023 års fina resultat tilldelas Matilda med sina båda ponnyer två kategorier av det nyinstiftade Norrbychampionatet. Matilda och Nobbe får championatet för dressyrekipage (ponny) och Matilda och Frallan får championatet för hoppekipage (ponny).

Planen för Matilda och hennes ponnyer är att fortsätta utnyttja ponnytiden, som börjar närma sig sitt slut.

En bild
En bild
  • Matilda Dahlberg är född 2007
  • Rider fälttävlan, hoppning och dressyr
  • Meriter:
    • Fälttävlan CCNP1*-S
    • Hoppning Lätt A
    • Dressyr Lätt A:P1

Publicerad: 2022-12-28

Senast uppdaterad: 2024-02-17

Författare: Info NorrbyRS