Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Saga Heldemar

Saga rider d-ponnyn Penlangrug Royal Duchess, eller kort och gott Dora. Dora kom till Saga och hennes familj i oktober 2020 och är en welsh cob född 2011. De har tränat ihärdigt och utvecklats jättefint tillsammans. Gemensamt har de glädjen i fart och fläkt och viljan att göra en perfekt ritt.

Under året (2023) red ekipaget fem fälttävlansstarter, samtliga med felfria terräng­moment. Inledningsvis på säsongen vinst i P90, för att sedan följa upp med en andra­placering i enstjärning klass. I de två följande enstjärniga starterna slutade ekipaget som första utanför placering.

Fälttävlansårets sista start 2023, innebar att ekipaget precis som 2022, var med och tog silver på lag-SM i fälttävlan! För­utom lagmedaljen, så knep Saga och Dora en individuell tiondeplacering av 45 startande ekipage i P90. Ekipaget var helt felfria i hoppningen och avslutade med en terräng där de var felfria på hinder med ynka 0,4 tidsfel.

Förutom fälttävlan har Saga och Dora också gjort några banhoppningsstarter, med vinst i Lätt B som största merit.

Tävlingsåret avslutades sedan på topp genom att på Norrby Ryttarsällskaps klubb­mästerskap ta hem den prestigefyllda vinsten i arenaterräng.

Fälttävlanssatsningen fortsätter 2024, och Saga siktar på att träna och utvecklas till­sammans med Dora så länge ponnytiden varar.

En bild
  • Saga Heldemar är född 2006
  • Rider fälttävlan, hoppning och dressyr
  • Meriter:
    • Fälttävlan CCNP1*
    • Hoppning Lätt A
    • Dressyr LA:1

Publicerad: 2022-12-15

Senast uppdaterad: 2024-02-11

Författare: Info NorrbyRS