Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Sandra Odelberg Roepstorff

Sandra rider främst hästarna Oskar, född 2007, Kattandro, född 2011, Kataleis Euler, född 2015 och Comet, född 2016.

Sandra har lång och gedigen tävlings­erfarenhet från de flesta disciplinerna, allt ifrån att ha tävlat 4* och 5* fält­tävlan för både Sverige och Belgien till att även rida dressyr och hoppning på svårklass­nivå. Sandra tävlar både sina egna hästar men startar även elevers och andra häst­ägares hästar på olika nivåer.

Under säsongen 2023 har de tre äldre hästarna alla gått upp till och med 130 centimeter, Oskar och Julle med felfria rundor och Katten med ett nedslag. Oskar har även gått en 135-runda med endast fyra fel. Ynglingen Gråben (Comet) har gått upp till och med 100 centimeter, med flertalet felfria rundor.

Sandra och Julle blir också det första ekipaget som tilldelas det nyinstiftade (2023) Norrbychampionatet för hoppekipage (ridhäst).

Redan i juni red Sandra säsongens sista fälttävlan då hon beslutat att avveckla fälttävlans­satsningen då ingen av hästarna bedömdes ha det som krävs för de högsta klasserna.

Under 2024 är planen för Sandra att fokusera på banhoppning och dressyr, och där fortsätta uppåt i klasserna. Då Norrby RS har ambitioner att ha lag med på lag-SM i fälttävlan så kommer Oskar också göra en del starter i främst 2*-klass.

Nämnas bör också att Sandra lägger stort engagemang och mycket tid på mentorskap, och att träna sina adepter i Norrby Ryttarsällskap, samt agera lagledare för det framgångs­rika ponnylaget som tagit lag-SM silver i fälttävlan två år i rad, 2022 och 2023.

En bild

Sandra och Oskar hoppar felfritt i den tvåstjärninga klassens terräng­moment under lag-SM på Strömsholm augusti 2021. Fotograf: Jenny Johansson, JJPhotos.

  • Sandra Odelberg Roepstorff är född 1969
  • Rider hoppning, dressyr och fälttävlan
  • Meriter:
    • Fälttävlan 4* och 5*
    • Hoppning 130 cm
    • Dressyr Prix St George

Publicerad: 2022-12-04

Senast uppdaterad: 2024-02-11

Författare: Info NorrbyRS