Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Simone Mannerling Ullén

Simone rider och tävlar connemaraponnyn Bettys Choice sedan hösten 2020. D‑ponny­valacken Choice, född på Irland, är som klippt och skuren för fälttävlan. Ekipaget går från klarhet till klarhet, och har från första fälttävlansstarten i P70 på tre år avancerat till placering i enstjärning klass. Och de är nu på god väg upp i tvåstjärning klass, med två kval satta.

Höjdpunkten under 2023 var att tävla i Finland och där ingå i det svenska laget som tog brons under nordiska mästerskapen.

Förutom fina fälttävlansstarter har ekipaget under 2023 även gjort några banhoppnings- och dressyrstarter. I dressyren finns i protokollet bland annat en vinst i LA:1 på 67,91 procent och en vinst i LB:1 på 68,93 procent.

Med 2023 års fina resultat blir också Simone och Choice det första ekipaget som tilldelas det nyinstiftade (2023) Norrbychampionatet Länk till annan webbplats. för fälttävlansekipage (ponny).

Simone har, med ålderns rätt, även börjat nosa lite på storhästlivet. På lånad SWB-valack har hon genomfört banhoppningsstarter. Men störst av allt är ändå nytillskottet i familjen; Okwiggy vd Watermolen. Wiggy som hon kallas är född 2019, och ännu så länge både tränas och tävlas hon av landslagsryttaren i fälttävlan, Frida Andersén.

Inför år 2024 fortsätter fälttävlans­satsningen för Simone och Choice, och mål­sättningen höjs i alla dicipliner. Och när vinten närmar sig kommer även Simones och Wiggys relation att ta fart med träning och kanske tävling.

En bild
  • Simone Mannerling Ullén är född 2007
  • Rider fälttävlan, hoppning och dressyr
  • Meriter:
    • Fälttävlan CCNP1*-S
    • Hoppning Lätt B+
    • Dressyr LA:1 på ponny och LA:3 på häst

Publicerad: 2022-12-26

Senast uppdaterad: 2024-02-11

Författare: Info NorrbyRS