Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Emilia Piva

Emila föll för sin Ove vid första ögonkastet. I april 2022 hämtade familjen hem den lilla svarta hingsten. Innan dess hade ett antal resor gått till tränaren i Småland där Ove köptes ifrån, och där Emilia och Ove inledde sin resa att lära känna varandra. Ove som officiellt heter Orballo, är av rasen P.R.E. (Pura Raza Española) och var relativt nyimporterad från Spanien när Emilia såg annonsen och – som sagt – föll som en fura.

Förutom att Ove, född 2007, är otroligt bildskön med sin välvda hinsthals och långa man, så är han vänligheten själv, samt väldigt lättlärd. När Ove kom till familjen Piva var han fortfarande hingst. Och även om han var lätthanterlig och inte speciellt hingstig så under­lättas livet betydligt om man istället har en valack – så under hösten 2022 kastrerades Ove.

Sedan ekipaget flyttat till Stall Mellanskogen har de börjat med regelbundna dressyr­träningar för Sandra Odelberg Roepstorff. Träningen ger resultat och ekipagets utveckling pekar starkt uppåt.

Ännu är ingen tävlingsdebut gjord – men vem vet – kanske blir det start under Norrbys egna dressyrtävlingar i maj 2024. Det kan absolut vara ett mål att sikta mot.

Förutom Ove finns i familjen Piva den pensionerade ridskolehästen Maramis. Maramis, som är född 2001 tar det numera lugnt och rids mest ut i lagom tempo av mamma Claudia Piva.

En bild
  • Emilia Piva är född 2007
  • Rider dressyr

Publicerad: 2023-01-09

Senast uppdaterad: 2024-02-03

Författare: Info NorrbyRS