Gå till innehåll
Norrby Ryttarsällskap
Norrby Ryttarsällskap

Marianne Hågevall

Marianne delar häst med dotter Johanna – en perfekt lösning för de båda. Och Gugge eller Golden Fighting (SWB) som det står i stamtavlan misstycker inte heller att ha två mattar.

Marianne började rida på ridskola i vuxen ålder och tillsammans med Johanna har hon haft ett par egna hästar också. Gugge kom till familjen Hågevall 2016 och tillsammans med Marianne tränar ekipaget dressyr flitigt varje vecka.

Gugge är relativt stor, drygt 170 centimeter i mankhöjd, och han rör sig bra. Däremot anstränger han sig inte mer än nödvändigt, så Marianne får jobba ordentligt med framåt­bjudningen, vilket börjar ge gott resultat.

Inför en ny säsong, 2024, har Marianne som mål att fortsätta träna, och utvecklas i lagom takt – för det är de veckovisa passen för tränare Sandra Odelberg Roepstorff som ger ridningen den extra kryddan.

Och – kanske inte riktigt till säsongen 2024 – men för framtiden så har familjen Hågevall utökats med en magisk påläggskalv; Magic Y Klas (SWB), eller kort och gott Klas! Ytterligare en snygg fuxkille, född 2021 och ännu kvar hos sin uppfödare, men en häst som Marianne länge haft ögonen på.

En bild
  • Marianne Hågevall är född 1959
  • Rider dressyr
  • Meriter:
    • Dressyr LB:3

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2024-02-04

Författare: Info NorrbyRS